loading...
دوست دار آران و بیدگل
mr-arani بازدید : 7 پنجشنبه 17 تیر 1400 نظرات (0)

محصولات کشاورزی آران و بیدگل
آران و بیدگل منطقه ای با بارش کم و خشک است. اقلیم خاص این منطقه باعث شده است که استفاده از آب های زیرزمینی و حفرچاه به شدت افزایش یابد.
حفر چاه و جاری شدن آب در رشته قنات ها، آب شیرین، گوارا و زلال را در دسترس کشاورزان و شهروندان آران و بیدگلی قرارمی دهد.
با استفاده از آب های زیرزمینی کشاورزان آران و بیدگلی محصولات مقوی و خوش طعمی را تولید کنند و به دست مصرف کنندگان برسانند.
زحمت و سختی کار کشاورزان در این شرایط اقلیمی بسیار بیشتر است؛ زیرا باران بسیار کم می بارد و گاها با بارش های متعدد ضررهای جبران ناپذیری به کشاورزان وارد می سازد. در طی سالیان گذشته بر اثر بارش باران‌های شدید و تگرگ در این شهرستان به باغ‌های پسته و مزرعه‌های گندم و جو خسارت‌هایی وارد شده که نیازمند مدیریت و برنامه ریزی صحیح توسط مسئولان است.
برخی از محصولات کشاورزی شهرستان آران و بیدگل را در ذیل به شما معرفی می کنیم.
گندم، جو، ذرت، دانه ارزن، هندوانه، خربزه، طالبی و گرمک، پیاز، گوجه فرنگی، بادمجان، سبزیجات برگی، سبزیجات غده ای، یونجه، ذرت علوفه ای، کلزا پنبه، باقلا، شلغم علوفه ای، چغندر علوفه ای، خیار، آفتابگردان آجیلی، تنباکو، انگور، پسته، انار، زیتون

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 139 پنجشنبه 17 تیر 1400 نظرات (0)

بهترین محصولات تولیدی شهرستان آران و بیدگل
خوب است بدانید که پسته، پنبه، جو، گندم، زعفران و طالبی از جمله محصولات تولیدی است که در پسته رتبه نخست و در تولید پنبه و جو رتبه های دوم و سوم استان اصفهان را دارد.
البته در این شهرستان چیزی نزدیک به ۸۰ هزار راس دام سبک، ۲۰ هزار راس دام سنگین، ۲ هزار دامدار و ۶۵ هزار بهره بردار وجود دارد، همچنین در بخش تولیدات دامی سالانه نزدیک به ۴.۵ تن تخم مرغ، ۴.۵ تن گوشت سفید و مرغ، ۳۰ تن شیر، ۲.۱ تن گوشت قرمز و هفت تن عسل روانه بازار شد.
برنامه ریزی و حمایت از محصولات شاخص کشاورزی می تواند این شهرستان را به قطب تولید زعفران و پسته در کشور تبدیل کند.
تولید محصول سالم آن قدر ضروری است که دولت هم به نوبه خود با برنامه ریزی و خرید به هنگام می تواند احساس آرامش و اعتماد عمومی کشاورزان را فراهم کند؛ مثلا تغییر الگوی کشت، استفاده از سیستم های نوین آبیاری و نصب کنتورهای هوشمند حجمی برای برداشت آب باید در اولویت مدیریت جهاد کشاورزی و امور منابع آب آران و بیدگل قرار بگیرد زیرا با توجه به تنگناهای موجود در منابع آبی و خاکی، تکیه بر کشاورزی دانش بنیان تنها راه تامین امنیت اقتصادی و غذایی در آینده است.
تعریف علمی از الگوی تولید و مصرف آب ضروری است زیرا کشاورزی دانش بنیان و مهارت محور می تواند از تخریب خاک و هدر رفت آب جلوگیری و از محیط زیست حفاظت کند؛ چنان که کشاورزان در گذشته بدون مشکل نیاز جامعه خود را تامین می کردند اما امروز این گونه نیست.. باید موتور محرکه کشاورزی را یافته و بر روی آن تمرکز کنیم و حرکت بسوی دانش بنیانی می تواند انگیزه لازم را ایجاد کند.
نزدیک به ۲۱ هزار هکتار زمین قابل کشت در شهرستان آران و بیدگل وجود دارد که از این میزان، ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیر کشت با ۲۴۴ حلقه چاه آبیاری می شود.
آران و بیدگل با جمعیت افزون بر ۱۰۳ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 132 پنجشنبه 17 تیر 1400 نظرات (0)

صنایع دستی آران و بیدگل
صرفنظر از اینکه شاردن ،سیاح معروف فرانسوی که در دوران صفویه به ایران سفر کرده و از کاشان و آران و بید گل هم دیدار نموده است و در سفر نامه معروف خود ذکر نموده که یک هزار نفر کارگر ابریشم کار در آران و بیدگل مشغول به کار می باشند، این شهر از دیر باز یکی از مراکز مهم تولید قالی و انواع پارچه های ابریشیمی و پنبه ای دستباف بوده است.
تولیدات کارگاهها و کوره های فخاری و سفالگری آران و بیدگل به ویژه سبو ، کوزه ،سنگاب، قلقلک(ظرف سفالین که آب را در داخل خود خنک نگه می داشته)معروفیت فراوانی دارد.گلیم بافی،خورجین بافی ، گیوه چینی نیز در این شهر سابقه ای طولانی دارد. درحال حاضر نیز تعداد زیادی از مردم این سامان در زمینه صنایع دستی فعالیت دارند.
البته صنعتگران و هنرمندان این منطقه مورد بی لطفی مسئولین قرارگرفته اند و گلایه هایی دارند، فقدان زیرساخت‌هایی مانند بازارچه اختصاصی صنایع دستی برای نمایش و فروش محصولات از جمله دغدغه‌های جدی هنرمندان صنایع‌دستی آران و بیدگل است که به باور کارشناسان در کنار توجه به مقوله آموزش و ارائه تسهیلات حمایتی می‌تواند به رونق اشتغال و تکمیل زنجیره گردشگری این شهرستان در دوران پساکرونا کمک کند.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 11 پنجشنبه 17 تیر 1400 نظرات (0)

غذاهای محلی آران و بیدگل
شهرستان آران و بیدگل غذاهای بسیار خوشمزه و مقوی دارد که زبانزد جهانیان شده است. این منطقه با داشتن خوراک های لذیذ مختص به خود، همه ساله گردشگران زیادی را از سرتاسر جهان به خود جذب می کند که این امر در نوع خود بی نظیر است.
گوشت لوبیا، غذای سنتی هیئات مذهبی آران وبیدگل در ایام سوگواری ماه محرم و صفر است . هیئات مذهبی آران و بیدگل با یک دیگ این غذا ، صدها نفر از میهمانان سفره امام حسین (ع) را پذیرایی می کنند.
گوشت گوسفند ماده، لوبیا سفید، آب، پیاز، زردچوبه و نمک ترکیبات اصلی این غذا هستند . به نظر می رسد در قدیم که آب آران وبیدگل به علت املاح زیاد منجر به سنگ کلیه در افراد می شده است، مردم این شهر برای پیشگیری از سنگ کلیه این غذا را طبخ و مصرف می کرده اند.
آبگوشت و کوبیده این غذا را معمولاً با نان سنگک، پیاز سفید و ریحان و ترشی می خورند. طعم آبگوشت لوبیا، شبیه طعم آبگوشت کله پاچه است. پس از جداکردن آب گوشت، گوشت و لوبیای پخته شده این غذا را هم در دیگ های مسی با گوشت کوب های دسته بلند که به آن تخماق می گویند آنقدر می کوبند تا له شود. پس از آماده شدن کوبیده، آن را در بشقاب می ریزند و روی آن را با دارچین تزئین و به مهمانان تعارف می کنند.
البته این شهرستان غذاهای مناسبتی نیز زیاد دارد، به طوری که در مراسم های مختلفی پخته و بین شهروندان پخش می گردد.
برخی نانوایی‌ها در سراسر محرم با اضافه کردن یک شیفت کاری یا تغییر کاربری، نان عباس علی را طبخ می‌کنند. طبخ نان عباس علی با کوره‌های سنتی نانوایی صورت می‌گیرد.
نان عباس علی به نام حضرت ابوالفضل(ع) طبخ می‌شود و مردم شهرستان معمولاً آن را به‌عنوان یک غذای نذری می‌پزند و از آن حاجت می‌طلبند.
آیین پخت نان عباسعلی در خردادماه سال جاری به شماره ۱۲۰۰ در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
پخت “حلوای شیره” از دیگر غذاهای خاص مردم آران و بیدگل به‌ویژه در ایام محرم و صفر است که مردم حاجات خود را با پخت و توزیع آن از خداوند و اولیاء الهی طلب می‌کنند.
در پخت حلوای شیره که در بخش‌های مختلف آران و بیدگل به‌ویژه در روستاها و دشت‌ها مرسوم است، آرد را در طی مراحلی پخت کرده و سپس شیره انگور یا شیره خرمای زیاد به همراه روغن به آن اضافه می‌کنند.
این حلوا که طرفداران خاصی از سراسر کشور دارد به حلوای شیره، حلوای محلی و حلوای صحرایی معروف است که علاوه بر ویژگی ذاتی خود در ادای نذر، به نوعی به عنوان غذایی تقویتی مصرف می‌شود.
از ویژگی این نوع نذری قابلیت نگهداری آن برای مدت زیاد در یک جای خنک است با این ویژگی این نذری می‌تواند تا مدت زیادی خاصیت اولیه خود را از دست ندهد. برای پخت این حلو اکثر مردم یک روستا و یا دشت به‌ویژه زنان کمک می‌کنند و مواد آن نیز معمولاً توسط اکثر مردم یا بانی خیر فراهم می‌شود.
“حلیم نذری” شهرستان آران و بیدگل از دیگر نذری‌های ماه محرم است که در این شهرستان توزیع می‌شود. این نذری نیز مانند دیگر نذری‌ها به‌صورت جمعی و توسط گروه‌های مختلف مردمی در بخش‌های مختلف شهرستان به‌ویژه در شهر تاریخی نوش‌آباد طبخ و توزیع می‌شود.
برای پخت این غذای مقوی، از مقدار زیادی گوشت گوسفند، نخود، پیاز و گندم به‌اضافه ادویه‌جات استفاده می‌شود که پس از اضافه شدن هرکدام از این مواد حلیم به مدت‌زمان زیادی نیاز دارد تا با وسیله‌ای به نام کمچه توسط افراد مختلف به هم زده شود.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 10 پنجشنبه 17 تیر 1400 نظرات (0)

معرفی بیشتر کویر زیبا و بی نظیر مرنجاب در آران و بیدگل
کویر مرنجاب یکی از زیباترین نقاط گردشگری می باشد که همه ساله مسافران زیادی را به خود جذب می کند. این منطقه با داشتن اکوسیستمی خاص و منحصربه فرد، توجه بسیاری را از سرتاسر جهان به خود جذب کرده است.
کویر مرنجاب از بهترین گزینه‌های کویرنوردی برای گردشگران و علاقه‌مندان به بیابان‌گردی به شمار می‌رود و در واقع یکی از قطب‌های اصلی کویر گردی ایران است. گرچه کویر مرنجاب بسیار بکر و زیبا است، اما گروه‌های مختلف تازه کار و همین طور کویرنوردان مجرب، در طول سال از این کویر دیدن می‌کنند.

موقعیت جغرافیایی کویر مرنجاب
لازم به ذکر است که این کویر از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل، از غرب به کویر مسیله و دریاچه‌های نمک حوض سلطان و حوض مره، از شرق به کویر بند ریگ و پارک ملی کویر و از جنوب به شهرستان آران و بیدگل محدود می‌شود.
ارتفاع متوسط کویر مرنجاب از سطح آبهای آزاد در حدود ۸۵۰ متر می‌باشد. امنیت، اعتدال نسبی، تنوع جاذبه‌های گردشگری، تنوع گونه‌های جانوری و پوشش گیاهی مناطق کویری فضای مناسبی را جهت گردشگری و سرمایه‌گذاری در این منطقه فراهم نموده‌است و گردشگران بسیاری را به این منطقه می‌کشاند.

اقلیم کویر مرنجاب
همانطور که گفته شد این کویر در قسمت مرکزی کشور ایران قرار گرفته و بسیار خشک و کم آب می باشد. ریگزارهای وسیع و پوشش گیاهی فقیر، باعث شده است که این منطقه خالی از سکنه باشد. البته گیاهانی در کویر مرنجاب یافت می شوند که شامل گیاهانی همچون شورپسند از جمله درختهای گز، تاغ، بوته‌های قیچ، ارته، اسکنبیل، دم گاوی است.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 38 یکشنبه 06 تیر 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل مردمانی بسیار خون گرم و مهمان نواز دارد. این دیار فرهنگ و قدمتی چندهزار ساله داشته که به دوران هخامنشیان بازمیگردد.
این دیار مردمانی شهید پرور و ولایت دوست دارد که پایبند به آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
مردم آران بیدگل از لحاظ معنوی رتبه بسیار بالایی دارند به طوری که مراسم محرم را به بهترین نحو اجرا کرده و از دورانهای بسیار قدیم در شهرستان آران و بیدگل و آبادی های اطراف در روزهای نیمه اول ماه محرم آئین عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) و همچنین یاران با وفای ایشان در کربلا با رسم و رسومات برگزار میگردد.
در روزهای تاسوعا و عاشورا هیئات و تکیه ها هریک با روال مخصوص به خود عزاداری می کنند . در این روزها با استفاده از دیگهای خاصی با اندازه بسیار بزرگ که معروف به دیگ شاه حسینی هستند انواع آش حلیم شیر برنج حلوا و و نوعی نان با عنوان نان عباسعلی پخته و بین عزاداران پخش می شود.
در روز عاشورا در ابوزید آباد و در روز یازدهم محرم در محله وشاد در شهر آران و بیدگل و در روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم محرم در نوش آباد مراسم تعزیه خوانی به صورتی بسیار عظیم و باشکوه اجرا می شود. اجرای این مراسم تعزیه خوانی با استفاده از چندین راس شتر و اسب اجرا می شود.
این تعزیه خوانی ها در میادین وسیع با مساحت های زیاد و گاها در شن زارهای اطراف شهرستان آران و بیدگل برگزار میگردد که این تعزیه خوانی هر ساله مسافران و تماشا کنندگان زیادی را از شهرهای دور و نزدیک به خود جذب می کند.
آداب و رسوم عزاداری و سوگواری در ماه‌های محرم و صفر به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا در نقاط مختلف ایران زمین از تنوع و گوناگونی برخوردار است، در بعضی نقاط دسته‌های زنجیرزنی و سینه‌زنی و در برخی شهرها نخل گردانی و در بعضی مناطق شکل‌های مختلف تعزیه دیده می‌شود. گاه این مراسم در حسینیه‌ها و تکایا و گاهی در اماکن مقدس مذهبی و بقاع متبرکه و گاهی در بازارها صورت می‌پذیرد. این آیین در آران و بیدگل با سنت‌ها و آداب و رسوم همراه است که تعزیه، چاووش‌خوانی، سقایی، سنج زنی، سقا خوانی، شرکت با پای برهنه در عزاداری، کتل کردن کودکان، سفره انداختن، غذاهای نذری، آش حسین(حلیم)، شله زرد، نان عباس ِعلی، حلوا، شام غریبان و… از آن جمله است که در این مقاله به برخی از این آداب و رسوم اشاره می‌شود.
دسته‌های عزاداری در آران در ماه محرم، به منظور پاسداشت اندیشه‌های ناب عاشورایی، که مراکز هیئت عزاداری خویش را به طرز باشکوهی پوشش می‌دهند . آنان با نصب پرچم‌های سیاه و قرمز (پرچم‌های حسینی) و کتیبه‌های اشعار دل سوخته اهل بیت(ع)، محتشم کاشانی و جملاتی از بزرگان دین در مورد احیای سنت عزاداری در ماه‌های محرم و صفر و سلام‌های زیارت عاشورا زینت می‌بخشند. مجالس روضه‌خوانی از شب اول محرم تا پایان شب یازدهم به طور مفصل و منظم همراه با سینه زنی و زنجبر زنی و نوحه خوانی و مرثیه سرایی منعقد می‌شود. در بعضی از تکایا و حسینیه‌های مذهبی روضه خوانی و عزاداری تا پایان ماه صفر بویژه در دهه آخر آن از اربعین سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) تا ۲۸ صفر، سالروز شهادت پیامبر مکرم اسلام(ص) و سبط اکبر وی حضرت امام حسن مجتبی(ع) و در آخرین شب ماه صفر سال روز شهادت غریب ارض توس، حضرت علی بن موسی الرضا(ع) ادامه می‌یابد که در بسیاری از این مراسم از عزاداران پذیرایی می‌شود.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 8 یکشنبه 06 تیر 1400 نظرات (0)

امروز در این مقاله قصد داریم برخی از فرهنگ بومی مردم آران و بیدگل را به شما معرفی کنیم.
این دیار مردمانی بسیار مومن و انقلابی دارد آداب و رسوم دین اسلام را به خوبی اجرا می کنند.

سحرخوانی 

لازم به ذکر است که سخرخوانی یکی از زیباترین مراسم های این شهر می باشد. سحرخوانی یکی از رسوم قدیمی مردمان خطه‌ی کویر است که از دیرباز، جایگاه ویژه‌ای در برنامه‌های ماه رمضان داشته است. اشعاری بسیار کهن از مردمان آران و بیدگل باقی مانده است که گاهی هنوز هم در سحرهای ماه رمضان، از گلدسته‌های رفیع شهر شنیده می‌شود: «گفتی که تو را عذاب خواهم فرمود، من در عجبم که در کجا خواهد بود/ آنجا که تویی عذاب نبود آنجا، آنجا که تو نیستی کجا خواهد بود»

آیین قاشق زنی 

در ایام قدیم افرادی با کوبیدن چوب به قابلمه‌ها در سحرگاه، در کوچه‌ها می‌گشتند و مردم را از خواب بیدار می‌کردند. آیین قاشق‌زنی نیز از دیگر آیین‌های این ماه مبارک در شهرستان آران و بیدگل بود که طی آن، زنان محله‌ها نیز با روی پوشیده به در منازل می‌رفتند و با در دست گرفتن قابلمه و قاشقی، مقدار اندکی آذوقه جمع‌آوری کرده و آن را مبارک می‌دانستند.

آیین جزءخوانی 

در گذشته‌ها، جزءخوانی یکی از آیین‌های مرسوم بوده است و معمولا خانواده‌ها در کنار یکدیگر، کوچک و بزرگ به این کار اقدام می‌کردند. در ماه‌های رمضان جلسات قرآن محلی نیز رونق می‌گرفت. مردم به فکر فقرا و همسایگان نیز بودند و سفره‌های افطار و سحر را در مساجد و خانه‌ها می‌گستردند.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 49 یکشنبه 06 تیر 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل مهد غیوران و نام آورانی است که افتخارات زیادی برای این مرز و بوم خلق کرده اند. طبیبان و محققان فراوانی در طول تاریخ از این خطه چشم به جهان گشوده اند.
مشاهیر و شاعران آران و بیدگل
شهرستان آران و بیدگل زادگاه مشاهیر بزرگی در عرصه ایران و جهان بوده است. شاعرانی بزرگ و فیلسوفان و پژوهشگرانی ارزشمند و سرشناس از این شهرستان کویری سربرآورده اند که مایه فخر همه ایرانیان شده اند. در ادامه تنها به تعدادی از چهره های سرشناس شهرستان آران و بیدگل اشاره می کنیم

سلیمان صباحی بیدگلی

سلیمان صباحی بیدگلی یکی از شعرای نامی قرن دوازدهم هجری و از اهالی شهرستان آران بوده که در نهضت ادبی و تجدید شیوه متقدمین، سهم فراوانی داشته است. از آثار مشهور او چهارده بند مرثیه‌ای است که به اقتضای محتشم کاشانی در شهادت حسین ابن علی علیه السلام سروده و بر همه ترکیب بندهای که بعد از محتشم ساخته‌اند مزیت دارد.
صباحی عمر چندان درازی نداشته به طوری که در حدود هفتاد سالگی دارفانی را وداع گفته است. مقبره این شاعر که در دوران زندیه می زیسته در بیدگل قرار دارد و توسط هیئت امنای مردمی مرمت شده و با گنبدی که یادآور معماری دوران زندیه است توسط مهندس مجید ستاری طراحی شده است. آقای رمضانعلی حیرانی یکی از عوامل اصلی بازسازی مقبره می باشد.

منور آرانی

منور آرانی، از زنان خوشنویس قرن ۱۴ هجری قمری می باشد او شعر می‌سرود و در شعر «حیا» تخلص داشت. در خوشنویسی، خط شکسته نستعلیق را به زیبایی می‌نگارید. منور آرایی مادر نظام وفا (شاعر معاصر) بود. منور آرانی هزار بیت سروده است که منقش به خط زیبای خودش است.

دکتر حسین عظیمی 

دکترحسین عظیمی در سال ۱۳۲۷ شمسی در خانواده ای معمولی دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی خود را از ۵ سالگی در زادگاه خود شروع کرد. سیکل اول دبیرستان را در آران وسیکل دوم را در رشته ریاضی در شهرستان کاشان گذراند. پس از پایان تحصیلات متوسطه در رشته اقتصاد در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و فوق لیسانس خود را در رشته اقتصاد توسعه درهمان دانشگاه با رتبه ممتاز پشت سر گذاشت. ارتباط فرهنگی میان دانشگاه تهران و دانشگاه آکسفورد موجب شد تا ایشان به عنوان محصل برتر برای ادامه تحصیل در دانشگاه آکسفورد انگلیس بورسیه شود.

محقق بیدگلی 

میرزا محمدبن سلطان محمد معروف به محقق بیدگلی از عرفا و شعرای عصر صفوی است که در قرن های دهم و یازدهم می زیسته است و از شاگردان بنام قاضی اسدالله کوپایی کاشانی است که مقبره او در مسجدی به همین نام در محله دروازه بیدگل واقع و مزار او مورد احترام و زیارتگاه اهالی است. از این شاعر آثار دیگری از جمله ‘یسیرالمرام لتفسیرالکلام’ به زبان عربی و ‘ریاض العارفین’ و ‘منهاج السالکین’ برجای مانده است.
البته اگر بخواهیم به مفاخر دیگر آران و بیدگل اشاره کنیم، می توانیم بگوییم که کتاب ‘تذکره الذاکرین’ و رساله های ‘صوفیه صفویه’ و ‘مناجات’ در زمره سه رساله ارزشمند عرفانی فارسی محقق بیدگلی است.
این کتاب با تصحیح ‘افشین عاطفی’ و توسط کتابخانه کاشان شناسی آیت الله غروی آماده سازی و توسط انتشارات ‘همگام با هستی’ آن را منتشر کرده است. این کتاب در ۱۲۷ صفحه و قطع وزیری حاوی شرح حال نویسنده ، معرفی نسخه های خطی و متن سه رساله عرفانی است.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 232 یکشنبه 06 تیر 1400 نظرات (0)

 

اگر بخواهیم راجع به لهجه آران و بیدگل صحبت کنیم، می توانیم بگوییم که گویش این منطقه بسیار زیبا و شیرین است و به دل کسانی که به این منطقه سفر می کنند می نشیند.
خوب است بدانید که گویش این منطقه از زبان دهی و زبان فارسی قدیم گرفته شده است. در واقع بسیاری از واژه‌های اصیل فارسی در این گویش دیده می‌شود. این گویش به گویشهای یزدی، اصفهانی و گویشهای مرکزی ایران بسیار نزدیک بوده و اشتراکات زیادی با آنها دارد.
یادگیری این گویش به تمرین نیاز دارد، به طوری که بعضی از کلمات آن پیچیده بوده و کمتر شنیده شده اند. لازم به ذکر است که آران دارای یک گویش مرکزی است که بومی‌ها آن را زبان دهی می‌نامند و این گویش شبیه گویش بیدگلی و گویش جامعه یهودیان کاشان است. این گویش بیشتر در محله‌های دهنو و زیرده آران و بیدگل رایج است، اما در حال حاضر به تدریج جای خود را به گویش پارسی داده است.
به طور کلی گویشهای پهنه کاشان، خواه روستاهای درون کوهساران و خواه آبادیهای گسترده در کویر و دشت آن، هم از لحاظ واژگان و هم از لحاظ دستوری و آوایی اهمیت خاصی دارد. در سالهای اخیر تحقیقات پراکنده‌ای دربارهٔ زبان باستانی صورت گرفته که مفصل‌ترین آن در زمینه دستور زبان و فرهنگ واژگان، کتاب زبان کویر (کتاب اول) تألیف حسین (عباس) علیجانزاده آرانی است.

 منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 چهارشنبه 05 خرداد 1400 نظرات (0)

یکی از بهترین مناطقی که می توان با سفر به آن جا خاطرات بسیاری ساخت، شهرستان آران و بیدگل می باشد. این شهر با داشتن آثار جذاب و فراوان و کویر وسیع و بکر، گردشگران را به خود جذب می کند.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 7 چهارشنبه 05 خرداد 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل اقلیمی بسیار خشک و کم آب دارد، به طوری که اگر منابع آب زیرزمینی نبودند، این شهر با خطر مواجه می شد. در واقع اگر به این شهر سفر کنید، متوجه وجود منابع آبی سرشاری خواهید شد که از قنات ها سرچشمه می گیرند.
با بررسی های صورت گرفته مورخین پی به حدود یکصد رشته قنات و قلعه در آران و بیدگل برده اند که گاها قدمت آنها به چندین هزار سال می رسد. از این قلعه ها که بیشتر آنها در روستاهای اطراف آران و بیدگل قرار گرفته اند می توان به قلعه سی زان واقع در روستای نوش آباد و یا قلعه مورچان واقع در روستای سفیدشهر نام برد.
مورخین در هنگام کشف و کنده کاری متوجه شدند بعضی از قنات ها از سطح زیرین بافت کنونی شهر عبور می نماید که این نشان از تغییرات شدید در طبقات بافت شهری است. متاسفانه باید به اطلاع برسانیم از حدود ۱۰۰ قنات و قلعه کشف شده در منطقه آران و بیدگل چیزی باقی نمانده و اکثر آنها تخریب شده یا در حال ویرانی هستند.
عوامل متعدی را برای علت این ویرانی ها می توان نام برد، گسترش بی سابقه شهرستان و خانه سازی های متعدد را می توان از جمله دلایل تخریب بافت تاریخی آران و بیدگل نام برد. اما یکی از مهم ترین دلایل این تخریب، رشد و تکثیر نامحدود کارخانجات و کارگاه های صنعتی به خصوص در اطراف آران و بیدگل می باشد. البته از آنجایی که شهرستان آران و بیدگل به یک شهرستان صنعتی به خصوص در زمینه کارخانجات فرش ماشینی تبدیل شده است، این اتفاق غیر عادی نیست.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 11 چهارشنبه 05 خرداد 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل از شمالی‌ترین نواحی استان اصفهان است و یکی از قدیمی ترین تمدن‌های کشور به شمار می رود به طوری که می توان گفت با تپه های تاریخی سیلک که قدمتی مربوط به ۹ هزار سال پیش دارند پیشینه یکسانی داشته باشد. در این مقاله شما را با این شهرستان زیبا و تاریخی آشنا می کنیم.

شهرستان آران و بیدگل کجاست؟

شهرستان آران و بیدگل در حاشیه جنوب غربی کویر مرکزی ایران واقع شده است. این شهرستان با وجود چهار شهر تابعه از شمال به دریاچه نمکی دسترسی دارد که در کویر مرکزی ایران واقع شده و با شهرستان آران و بیدگل تنها سی و پنج کیلومتر فاصله دارد.
شهرستان آران و بیدگل از سمت غربی خود و از طریق راه مواصلاتی اصلی با شهرستان کاشان مرتبط است. آران و بیدگل همچنین از جنوب با شهرستان نطنز و از شرق با شهرستان اردستان ارتباط دارد.

آران و بیدگل روی نقشه

ارتفاع شهرستان آران و بیدگل از سطح دریا نهصد و دوازده متر می باشد. مختصات دقیق این شهرستان بر روی نقشه جغرافیایی به این صورت است: پنجاه و یک درجه و بیست و نه دقیقه مربوط به طول جغرافیایی آران و بیدگل است و عرض جغرافیایی این شهرستان به سی و چهار درجه و چهارده دقیقه می باشد.

 فاصله آران و بیدگل تا کاشان

شهرستان آران و بیدگل با شهرستان کاشان، تنها ۶ کیلومتر فاصله دارد. به طوری که با صرف تنها ۲۰دقیقه و با سرعت صد کیلومتر بر ساعت می توانید از جاده اصلی و ایمن بین این دو شهرستان سفر کنید.

جمعیت آران و بیدگل چقدر است؟

اولین آمار رسمی از سرشماری جمعیت شهرستان آران و بیدگل مربوط به سال ۱۳۴۵ می باشد که جمعیت این شهرستان را ۲۳ هزار و ۲۶۵ نفر ثبت کرده است. و در آخرین سرشماری رسمی که در سال ۱۳۹۵ اجرا شده است جمعیت این شهرستان به ۶۵۴۰۴ نفر رسیده است.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 6 شنبه 01 خرداد 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه تاریخی با قدمت 2500 سال می باشد که ابنیه تاریخی فراوانی در آن قرار دارد.
 در واقع این منطقه با آثار شگفت انگیزی که در خود دارد، همه ساله گردشگران زیادی را از سرتاسر جهان به خود جذب می کند.

 کویر مرنجاب

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود.
 
گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 6 شنبه 01 خرداد 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل مردمانی بسیار خون گرم و مهمان نواز دارد که همه ساله پذیرای تعداد زیادی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی می باشد. این دیار مردمانی شهید پرور و ولایت دوست دارد که پایبند به آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
مردم آران بیدگل از لحاظ معنوی رتبه بسیار بالایی دارند به طوری که مراسم محرم را به بهترین نحو اجرا کرده و از دورانهای بسیار قدیم در شهرستان آران و بیدگل و آبادی های اطراف در روزهای نیمه اول ماه محرم آئین عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) و همچنین یاران با وفای ایشان در کربلا با رسم و رسومات برگزار میگردد.
در روزهای تاسوعا و عاشورا هیئات و تکیه ها هریک با روال مخصوص به خود عزاداری می کنند . در این روزها با استفاده از دیگهای خاصی با اندازه بسیار بزرگ که معروف به دیگ شاه حسینی هستند انواع آش حلیم شیر برنج حلوا و و نوعی نان با عنوان نان عباسعلی پخته و بین عزاداران پخش می شود.
در روز عاشورا در ابوزید آباد و در روز یازدهم محرم در محله وشاد در شهر آران و بیدگل و در روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم محرم در نوش آباد مراسم تعزیه خوانی به صورتی بسیار عظیم و باشکوه اجرا می شود. اجرای این مراسم تعزیه خوانی با استفاده از چندین راس شتر و اسب اجرا می شود.
این تعزیه خوانی ها در میادین وسیع با مساحت های زیاد و گاها در شن زارهای اطراف شهرستان آران و بیدگل برگزار میگردد که این تعزیه خوانی هر ساله مسافران و تماشا کنندگان زیادی را از شهرهای دور و نزدیک به خود جذب می کند.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 8 شنبه 01 خرداد 1400 نظرات (0)

اگر شما هم مانند من به شهرستان اران و بیدگل علاقه مندید و دوست دارید که به آن جا سفر کنید، بهتر است که اطلاعاتی جامع و کامل از آن در دست داشته باشید تا بتوانید سفری خاطره انگیز به آن جا داشته باشید.

شهرستان آران و بیدگل کجاست؟

شهرستان آران و بیدگل در حاشیه جنوب غربی کویر مرکزی ایران واقع شده است. این شهرستان با وجود چهار شهر تابعه از شمال به دریاچه نمکی دسترسی دارد که در کویر مرکزی ایران واقع شده و با شهرستان آران و بیدگل تنها سی و پنج کیلومتر فاصله دارد.
شهرستان آران و بیدگل از سمت غربی خود و از طریق راه مواصلاتی اصلی با شهرستان کاشان مرتبط است. آران و بیدگل همچنین از جنوب با شهرستان نطنز و از شرق با شهرستان اردستان ارتباط دارد.

آران و بیدگل روی نقشه

ارتفاع شهرستان آران و بیدگل از سطح دریا نهصد و دوازده متر می باشد. مختصات دقیق این شهرستان بر روی نقشه جغرافیایی به این صورت است: پنجاه و یک درجه و بیست و نه دقیقه مربوط به طول جغرافیایی آران و بیدگل است و عرض جغرافیایی این شهرستان به سی و چهار درجه و چهارده دقیقه می باشد.
 
فاصله آران و بیدگل تا کاشان

شهرستان آران و بیدگل با شهرستان کاشان، تنها ۶ کیلومتر فاصله دارد. به طوری که با صرف تنها ۲۰دقیقه و با سرعت صد کیلومتر بر ساعت می توانید از جاده اصلی و ایمن بین این دو شهرستان سفر کنید.

جمعیت آران و بیدگل چقدر است؟

اولین آمار رسمی از سرشماری جمعیت شهرستان آران و بیدگل مربوط به سال ۱۳۴۵ می باشد که جمعیت این شهرستان را ۲۳ هزار و ۲۶۵ نفر ثبت کرده است. و در آخرین سرشماری رسمی که در سال ۱۳۹۵ اجرا شده است جمعیت این شهرستان به ۶۵۴۰۴ نفر رسیده است. 

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای اران و بیدگل

mr-arani بازدید : 11 جمعه 31 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اگر شما هم مثل من علاقه دارید که به شهرستان آران و بیدگل سفر کنید، بهتر است که اطلاعاتی جامع و کامل از آن شهر داشته باشید تا بتوانید سفری بسیار عالی و خاطره انگیز را رقم بزنید.

شهرستان آران و بیدگل کجاست؟

شهرستان آران و بیدگل در حاشیه جنوب غربی کویر مرکزی ایران واقع شده است. این شهرستان با وجود چهار شهر تابعه از شمال به دریاچه نمکی دسترسی دارد که در کویر مرکزی ایران واقع شده و با شهرستان آران و بیدگل تنها سی و پنج کیلومتر فاصله دارد.
شهرستان آران و بیدگل از سمت غربی خود و از طریق راه مواصلاتی اصلی با شهرستان کاشان مرتبط است. آران و بیدگل همچنین از جنوب با شهرستان نطنز و از شرق با شهرستان اردستان ارتباط دارد.

آران و بیدگل روی نقشه

ارتفاع شهرستان آران و بیدگل از سطح دریا نهصد و دوازده متر می باشد. مختصات دقیق این شهرستان بر روی نقشه جغرافیایی به این صورت است: پنجاه و یک درجه و بیست و نه دقیقه مربوط به طول جغرافیایی آران و بیدگل است و عرض جغرافیایی این شهرستان به سی و چهار درجه و چهارده دقیقه می باشد.
 
فاصله آران و بیدگل تا کاشان

شهرستان آران و بیدگل با شهرستان کاشان، تنها ۶ کیلومتر فاصله دارد. به طوری که با صرف تنها ۲۰دقیقه و با سرعت صد کیلومتر بر ساعت می توانید از جاده اصلی و ایمن بین این دو شهرستان سفر کنید.

جمعیت آران و بیدگل چقدر است؟

اولین آمار رسمی از سرشماری جمعیت شهرستان آران و بیدگل مربوط به سال ۱۳۴۵ می باشد که جمعیت این شهرستان را ۲۳ هزار و ۲۶۵ نفر ثبت کرده است. و در آخرین سرشماری رسمی که در سال ۱۳۹۵ اجرا شده است جمعیت این شهرستان به ۶۵۴۰۴ نفر رسیده است.

منبعک پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 جمعه 31 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه بسیار زیبا و بکر می باشد که همه ساله پذیرای مسافران زیادی از سرتاسر جهان بوده است.
در واقع این شهر با وجود اینکه ی سال های متمادی مورد کم توجهی مسئولان و مدیران بوده است، همانند ستاره می درخشد و درآمد زایی برای این منطقه به همراه داشته است.
با من در این مقاله همراه باشید تا به شما چند نمونه از این آثار ارزشمند را معرفی کنم.

کویر مرنجاب

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود.
 
گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست.
 
لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 جمعه 31 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اگر شما هم مانند من علاقه دارید که از ابنیه تاریخی و ارزشمند دیدن کنید، توصیه می کنم که حتما سری به شهرستان آران و بیدگل بزنید، زیرا این منطقه قدمتی طولانی داشته که برخی معتقدند 2500 سال پیشینه آن است.
توصیه می کنم که حتما با خواندن این مقاله، با آثار زیبای این شهر، آشنایی پیدا کنید.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع:پایگاه خبرگزاری نسل فردای اران و بیدگل

mr-arani بازدید : 38 جمعه 31 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه زیبا و تاریخی در دل کویر می باشد که مردمانی بسیار خون گرم و مهربان دارد. در واقع این منطقه شهید پرور در طول تاریخ جان فشانی های زیادی از خود نشان داده اند که قابل تحسین می باشد.
این دیار مردمانی شهید پرور و ولایت دوست دارد که پایبند به آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
مردم آران بیدگل از لحاظ معنوی رتبه بسیار بالایی دارند به طوری که مراسم محرم را به بهترین نحو اجرا کرده و از دورانهای بسیار قدیم در شهرستان آران و بیدگل و آبادی های اطراف در روزهای نیمه اول ماه محرم آئین عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) و همچنین یاران با وفای ایشان در کربلا با رسم و رسومات برگزار میگردد.
در روزهای تاسوعا و عاشورا هیئات و تکیه ها هریک با روال مخصوص به خود عزاداری می کنند . در این روزها با استفاده از دیگهای خاصی با اندازه بسیار بزرگ که معروف به دیگ شاه حسینی هستند انواع آش حلیم شیر برنج حلوا و و نوعی نان با عنوان نان عباسعلی پخته و بین عزاداران پخش می شود.
در روز عاشورا در ابوزید آباد و در روز یازدهم محرم در محله وشاد در شهر آران و بیدگل و در روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم محرم در نوش آباد مراسم تعزیه خوانی به صورتی بسیار عظیم و باشکوه اجرا می شود. اجرای این مراسم تعزیه خوانی با استفاده از چندین راس شتر و اسب اجرا می شود.
این تعزیه خوانی ها در میادین وسیع با مساحت های زیاد و گاها در شن زارهای اطراف شهرستان آران و بیدگل برگزار میگردد که این تعزیه خوانی هر ساله مسافران و تماشا کنندگان زیادی را از شهرهای دور و نزدیک به خود جذب می کند.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 70 سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه بسیار جذاب گردشگری می باشد که همه ساله مسافران زیادی را از سرتاسر جهان به خود جذب می کند. این منطقه با وجود آثار بی نظیری که دارد، توانسته است که به رشد اقتصادی این شهر کمک شایانی کند.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع : پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 11 سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

یکی از زیبا ترین مناطقی که در شهرستان آران و بیدگل یافت می شود، دشت کویری شهرستان آران و بیدگل می باشد که همانند ستاره می درخشد و در آن دریاچه نمک وجود دارد.
البته اران و بیدگل به جز کویر، ابنیه تاریخی زیادی دارد که وجود آن ها نشان از قدمت طولانی این شهر می باشد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اگر به شهرستان آران و بیدگل سفر کنید، متوجه وجود برخی از آثار زیبا در آن می شوید که گاها مربوط به دوره هخامنشیان می باشد. با من در این مقاله همراه باشید تا به شما چند نمونه از این آثار زیبا را معرفی کنم.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 10 سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل مردمانی بسیار خون گرم و مهربان دارد که با این اخلاق خوب خود توانسته اند خاطراتی خوش در ذهن مسافران ایجاد کنند.
در واقع این امر نشان از فرهنگ غنی مردمان این منطقه دارد که به بیش از 2500 سال تخمین زده شده است.
این دیار مردمانی شهید پرور و ولایت دوست دارد که پایبند به آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
مردم آران بیدگل از لحاظ معنوی رتبه بسیار بالایی دارند به طوری که مراسم محرم را به بهترین نحو اجرا کرده و از دورانهای بسیار قدیم در شهرستان آران و بیدگل و آبادی های اطراف در روزهای نیمه اول ماه محرم آئین عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) و همچنین یاران با وفای ایشان در کربلا با رسم و رسومات برگزار میگردد.
در روزهای تاسوعا و عاشورا هیئات و تکیه ها هریک با روال مخصوص به خود عزاداری می کنند . در این روزها با استفاده از دیگهای خاصی با اندازه بسیار بزرگ که معروف به دیگ شاه حسینی هستند انواع آش حلیم شیر برنج حلوا و و نوعی نان با عنوان نان عباسعلی پخته و بین عزاداران پخش می شود.
در روز عاشورا در ابوزید آباد و در روز یازدهم محرم در محله وشاد در شهر آران و بیدگل و در روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم محرم در نوش آباد مراسم تعزیه خوانی به صورتی بسیار عظیم و باشکوه اجرا می شود. اجرای این مراسم تعزیه خوانی با استفاده از چندین راس شتر و اسب اجرا می شود.
این تعزیه خوانی ها در میادین وسیع با مساحت های زیاد و گاها در شن زارهای اطراف شهرستان آران و بیدگل برگزار میگردد که این تعزیه خوانی هر ساله مسافران و تماشا کنندگان زیادی را از شهرهای دور و نزدیک به خود جذب می کند.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 10 دوشنبه 27 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه گردشگری بسیار زیبا و چشم نواز می باشد که همواره مسافران و گردشگران بسیار زیادی را به خود جذب می کند. این منطقه تمدنی طولانی دارد که به قبل از دوران صفویه بازمی گردد.
با من در این مقاله همراه باشید تا به شما چند نمونه از آثار تاریخی ارزشمند این منطقه را معرفی کنم.

کویر مرنجاب

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود.
 
گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست.
 لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 10 دوشنبه 27 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل اقلیمی خشک و کم بارش دارد. این منطقه به علت کمبود منابع آبی، ناچار به استفاده از منابع زیرزمینی می باشد.
به همین علت شهرستان آران و بیدگل قنات ها و چاه های عمیق بسیار زیادی دارد که با استفاده از آن ها از آب های زیرزمینی استفاده می کند.
با بررسی های صورت گرفته مورخین پی به حدود یکصد رشته قنات و قلعه در آران و بیدگل برده اند که گاها قدمت آنها به چندین هزار سال می رسد. از این قلعه ها که بیشتر آنها در روستاهای اطراف آران و بیدگل قرار گرفته اند می توان به قلعه سی زان واقع در روستای نوش آباد و یا قلعه مورچان واقع در روستای سفیدشهر نام برد.
مورخین در هنگام کشف و کنده کاری متوجه شدند بعضی از قنات ها از سطح زیرین بافت کنونی شهر عبور می نماید که این نشان از تغییرات شدید در طبقات بافت شهری است. متاسفانه باید به اطلاع برسانیم از حدود ۱۰۰ قنات و قلعه کشف شده در منطقه آران و بیدگل چیزی باقی نمانده و اکثر آنها تخریب شده یا در حال ویرانی هستند.
عوامل متعدی را برای علت این ویرانی ها می توان نام برد، گسترش بی سابقه شهرستان و خانه سازی های متعدد را می توان از جمله دلایل تخریب بافت تاریخی آران و بیدگل نام برد. اما یکی از مهم ترین دلایل این تخریب، رشد و تکثیر نامحدود کارخانجات و کارگاه های صنعتی به خصوص در اطراف آران و بیدگل می باشد. البته از آنجایی که شهرستان آران و بیدگل به یک شهرستان صنعتی به خصوص در زمینه کارخانجات فرش ماشینی تبدیل شده است، این اتفاق غیر عادی نیست.

منبع: پایگاه خبرگزاری اران و بیدگل

mr-arani بازدید : 10 دوشنبه 27 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اگر به شهرستان آران و بیدگل نگاهی بیاندازید، متوجه وفور آثار تاریخی در آن می شوید که این امر به علت قدمت و پیشینه تاریخی و فرهنگی این منطقه می باشد.
بهتر است که قبل از سفر به آران و بیدگل، حتما اطلاعاتی جامع و کامل از این شهر در دست داشته باشید تا سفری هیجان انگیز را تجربه کنید.

شهرستان آران و بیدگل کجاست؟

شهرستان آران و بیدگل در حاشیه جنوب غربی کویر مرکزی ایران واقع شده است. این شهرستان با وجود چهار شهر تابعه از شمال به دریاچه نمکی دسترسی دارد که در کویر مرکزی ایران واقع شده و با شهرستان آران و بیدگل تنها سی و پنج کیلومتر فاصله دارد.
شهرستان آران و بیدگل از سمت غربی خود و از طریق راه مواصلاتی اصلی با شهرستان کاشان مرتبط است. آران و بیدگل همچنین از جنوب با شهرستان نطنز و از شرق با شهرستان اردستان ارتباط دارد.

آران و بیدگل روی نقشه

ارتفاع شهرستان آران و بیدگل از سطح دریا نهصد و دوازده متر می باشد. مختصات دقیق این شهرستان بر روی نقشه جغرافیایی به این صورت است: پنجاه و یک درجه و بیست و نه دقیقه مربوط به طول جغرافیایی آران و بیدگل است و عرض جغرافیایی این شهرستان به سی و چهار درجه و چهارده دقیقه می باشد.
 
فاصله آران و بیدگل تا کاشان

شهرستان آران و بیدگل با شهرستان کاشان، تنها ۶ کیلومتر فاصله دارد. به طوری که با صرف تنها ۲۰دقیقه و با سرعت صد کیلومتر بر ساعت می توانید از جاده اصلی و ایمن بین این دو شهرستان سفر کنید.

جمعیت آران و بیدگل چقدر است؟

اولین آمار رسمی از سرشماری جمعیت شهرستان آران و بیدگل مربوط به سال ۱۳۴۵ می باشد که جمعیت این شهرستان را ۲۳ هزار و ۲۶۵ نفر ثبت کرده است. و در آخرین سرشماری رسمی که در سال ۱۳۹۵ اجرا شده است جمعیت این شهرستان به ۶۵۴۰۴ نفر رسیده است.

منبع: پایگاه خبرگزای نسل فردای اران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل مردمانی بسیار خون گرم و مهربان دارد؛ این شهرستان با وجود پیشرفت های بسیار زیادی که داشته است، همواره صفت میهمان نوازی را در خود نگاه داشته است.

با من در این مقاله همراه باشید تا به طور مفصل تری با صفات مردمان این شهرستان آشنا شویم.

فرهنگ بومی آران و بیدگل

مردم بومی شهرستان آران و بیدگل بسیار مهمان نواز و خون گرم هستند. این دیار مردمانی شهید پرور و ولایت دوست دارد که پایبند به آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

مردم آران بیدگل از لحاظ معنوی رتبه بسیار بالایی دارند به طوری که مراسم محرم را به بهترین نحو اجرا کرده و از دورانهای بسیار قدیم در شهرستان آران و بیدگل و آبادی های اطراف در روزهای نیمه اول ماه محرم آئین عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) و همچنین یاران با وفای ایشان در کربلا با رسم و رسومات برگزار میگردد.

در روزهای تاسوعا و عاشورا هیئات و تکیه ها هریک با روال مخصوص به خود عزاداری می کنند . در این روزها با استفاده از دیگهای خاصی با اندازه بسیار بزرگ که معروف به دیگ شاه حسینی هستند انواع آش حلیم شیر برنج حلوا و و نوعی نان با عنوان نان عباسعلی پخته و بین عزاداران پخش می شود.

در روز عاشورا در ابوزید آباد و در روز یازدهم محرم در محله وشاد در شهر آران و بیدگل و در روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم محرم در نوش آباد مراسم تعزیه خوانی به صورتی بسیار عظیم و باشکوه اجرا می شود. اجرای این مراسم تعزیه خوانی با استفاده از چندین راس شتر و اسب اجرا می شود.

این تعزیه خوانی ها در میادین وسیع با مساحت های زیاد و گاها در شن زارهای اطراف شهرستان آران و بیدگل برگزار میگردد که این تعزیه خوانی هر ساله مسافران و تماشا کنندگان زیادی را از شهرهای دور و نزدیک به خود جذب می کند.

 منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 11 چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه صنعتی و بسیار بزرگ می باشد که همواره تولیدات صنعتی آن زبان زد خاص و عام می باشد. اگر شما هم به خرید صنایع دستی زیبا و بااصالت علاقه مندید، پیشنهاد می کنم که به آران و بیدگل سفر کنید؛ زیرا این منطقه ماهانه هزاران تخته فرش دستبافت و ماشینی را تولید می کند که به رشد اقتصادی این شهر کمک شایانی می کند.

سوغات آران و بیدگل

از سوغات آران و بیدگل می توان به شیرینی محلی و نان عباسعلی و تخمه های لذیذ که با شن ریز بو داده می شوند نام برد. اما نفیس ترین سوغاتی شهرستان آران و بیدگل قالیچه یا فرش دستبافت است که می توان در انواع طرح و نقش تهیه کرد. البته نمک ریزه ها و گلیم بافی این شهرستان زبانزد خاص و عام است.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اگر می خواهید که به شهرستان آران و بیدگل سفر کنید، حتما اطلاعاتی جامع و کامل از آن در دست داشته باشید، زیرا اینگونه سفری خاطره انگیزتر و جذاب تر خواهید داشت.
امروز در این مقاله قصد دارم یک سری اطلاعات کلی شامل جمعیت، موقعیت مکانی و فاصله آن تا کاشان را به اشتراک بگذارم، پس با دقت مطالعه بفرمایید.
شهرستان آران و بیدگل کجاست؟
شهرستان آران و بیدگل در حاشیه جنوب غربی کویر مرکزی ایران واقع شده است. این شهرستان با وجود چهار شهر تابعه از شمال به دریاچه نمکی دسترسی دارد که در کویر مرکزی ایران واقع شده و با شهرستان آران و بیدگل تنها سی و پنج کیلومتر فاصله دارد.
شهرستان آران و بیدگل از سمت غربی خود و از طریق راه مواصلاتی اصلی با شهرستان کاشان مرتبط است. آران و بیدگل همچنین از جنوب با شهرستان نطنز و از شرق با شهرستان اردستان ارتباط دارد.
آران و بیدگل روی نقشه
ارتفاع شهرستان آران و بیدگل از سطح دریا نهصد و دوازده متر می باشد. مختصات دقیق این شهرستان بر روی نقشه جغرافیایی به این صورت است: پنجاه و یک درجه و بیست و نه دقیقه مربوط به طول جغرافیایی آران و بیدگل است و عرض جغرافیایی این شهرستان به سی و چهار درجه و چهارده دقیقه می باشد.
 
فاصله آران و بیدگل تا کاشان
شهرستان آران و بیدگل با شهرستان کاشان، تنها ۶ کیلومتر فاصله دارد. به طوری که با صرف تنها ۲۰دقیقه و با سرعت صد کیلومتر بر ساعت می توانید از جاده اصلی و ایمن بین این دو شهرستان سفر کنید.
جمعیت آران و بیدگل چقدر است؟
اولین آمار رسمی از سرشماری جمعیت شهرستان آران و بیدگل مربوط به سال ۱۳۴۵ می باشد که جمعیت این شهرستان را ۲۳ هزار و ۲۶۵ نفر ثبت کرده است. و در آخرین سرشماری رسمی که در سال ۱۳۹۵ اجرا شده است جمعیت این شهرستان به ۶۵۴۰۴ نفر رسیده است.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 8 یکشنبه 19 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اگر به شهرستان آران و بیدگل سفر کنید، متوجه رشته قنات های فراوان در آن خواهید شد که این امر به دلیل اقلیم خاص و متفاوتی است که در آن وجود دارد. با بررسی های صورت گرفته مورخین پی به حدود یکصد رشته قنات و قلعه در آران و بیدگل برده اند که گاها قدمت آنها به چندین هزار سال می رسد. از این قلعه ها که بیشتر آنها در روستاهای اطراف آران و بیدگل قرار گرفته اند می توان به قلعه سی زان واقع در روستای نوش آباد و یا قلعه مورچان واقع در روستای سفیدشهر نام برد.
مورخین در هنگام کشف و کنده کاری متوجه شدند بعضی از قنات ها از سطح زیرین بافت کنونی شهر عبور می نماید که این نشان از تغییرات شدید در طبقات بافت شهری است. متاسفانه باید به اطلاع برسانیم از حدود ۱۰۰ قنات و قلعه کشف شده در منطقه آران و بیدگل چیزی باقی نمانده و اکثر آنها تخریب شده یا در حال ویرانی هستند.
عوامل متعدی را برای علت این ویرانی ها می توان نام برد، گسترش بی سابقه شهرستان و خانه سازی های متعدد را می توان از جمله دلایل تخریب بافت تاریخی آران و بیدگل نام برد. اما یکی از مهم ترین دلایل این تخریب، رشد و تکثیر نامحدود کارخانجات و کارگاه های صنعتی به خصوص در اطراف آران و بیدگل می باشد. البته از آنجایی که شهرستان آران و بیدگل به یک شهرستان صنعتی به خصوص در زمینه کارخانجات فرش ماشینی تبدیل شده است، این اتفاق غیر عادی نیست.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 11 یکشنبه 19 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

بهترین کویر و بکرترین منطقه بیابانی را می توان در شهرستان آران و بیدگل یافت؛ در واقع این شهرستان آثار ارزشمندی نیز دارد که برخی از آن ها متعلق به دوران صفویه می باشد و گاها آثاری از دوران هخامنشیان دیده می شود که نیاز به مرمت و بازسازی اساسی دارند.
شهرستان آران و بیدگل به علت وجود قدمت و پیشینه تاریخی که دارد یکی از مقاصد جذاب جهت مسافرت گردشگران به شمار می رود و هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر از اقصی نقاط جهان است. این شهرستان علاوه بر اماکن تاریخی ارزشمند و جذاب، دارای جذابیت های اقلیمی زیبا همچون کویر و دریاچه نمک است.

کویر مرنجاب 

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی 

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال 

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود.
 گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست.
 لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل 

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 12 شنبه 11 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه صنعتی و بسیار بزرگ می باشد که سالانه گردشگران و توریستان زیادی را به خود جذب می کند، در واقع این منطقه یک ناحیه با قدمت تاریخی چند هزار ساله است که آثاری از دوران هخامنشیان و ساسانیان در خود دارد.
با من در این مقاله همراه باشید تا به شما چند منطقه زیبا از شهرستان آران و بیدگل را معرفی کنم.

 جاهای دیدنی آران و بیدگل 

شهرستان آران و بیدگل به علت وجود قدمت و پیشینه تاریخی که دارد یکی از مقاصد جذاب جهت مسافرت گردشگران به شمار می رود و هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر از اقصی نقاط جهان است. این شهرستان علاوه بر اماکن تاریخی ارزشمند و جذاب، دارای جذابیت های اقلیمی زیبا همچون کویر و دریاچه نمک است.

کویر مرنجاب 

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی 

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال 

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود. گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب 

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست. لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل 

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه 

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله 

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان 

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 یکشنبه 05 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل با جمعیت تقریبا 60 هزار نفره، یک شهرستان متمدن و پررونق از لحاظ اقتصادی به شمار می رود. این شهرستان با داشتن ابنیه تاریخی و ارزشمند، سالانه گردشگران و مسافران زیادی را از سراسر جهان به خود جذب می کند و این نشان از والا بودن این آثار دارد.
خوب است بدانید که برخی از آثار متعلق به دوران هخامنشی و ساسانی می باشد که طی چندین هزار سال پابرجا مانده اند و افراد زیادی را به خود مجذوب می کنند.

جاهای دیدنی آران و بیدگل 

شهرستان آران و بیدگل به علت وجود قدمت و پیشینه تاریخی که دارد یکی از مقاصد جذاب جهت مسافرت گردشگران به شمار می رود و هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر از اقصی نقاط جهان است. این شهرستان علاوه بر اماکن تاریخی ارزشمند و جذاب، دارای جذابیت های اقلیمی زیبا همچون کویر و دریاچه نمک است.

کویر مرنجاب

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود. گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند. همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست.
لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 13 یکشنبه 05 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل مردمانی بسیار خون گرم و مهربان دارد که با اخلاق خوب خود، سالانه گردشگران و مسافران زیادی را از سرتاسر جهان به شهر خود جذب می کنند.
این شهرستان با وجود آثار تاریخی ارزشمند و بی نظیر، زبان زد خاص و عام گشته است که این امر فوق العاده است. اگر شما هم مشتاقید که به این شهر سفر کنید، بهتر است که کمی با آثار آن آشنا شوید. پس با من در این مقاله همراه باشید.

کویر مرنجاب

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود. گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند. همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست.
لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 12 شنبه 04 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یکی از زیباترین شهرستان های کویری در قسمت مرکزی کشورمان می باشد. این شهرستان با داشتن ابنیه تاریخی و زیبا و کویر آرامش بخش، هر ساله مسافران زیادی از سرتاسر جهان به خود جذب می کند.
آران و بیدگل همچنین با این ویژگی های مذکور، پتانسیل بالایی در جذب درآمدهای کلان دارد و با این کار به رشد اقتصادی آران و بیدگل کمک می کند. با من در این مقاله همراه باشید تا به شما چند اثر شاهکار موجود در آران و بیدگل را معرفی کنم.

جاهای دیدنی آران و بیدگل 

شهرستان آران و بیدگل به علت وجود قدمت و پیشینه تاریخی که دارد یکی از مقاصد جذاب جهت مسافرت گردشگران به شمار می رود و هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر از اقصی نقاط جهان است. این شهرستان علاوه بر اماکن تاریخی ارزشمند و جذاب، دارای جذابیت های اقلیمی زیبا همچون کویر و دریاچه نمک است.

کویر مرنجاب 

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی 

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال 

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود.

گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.
کاروان سرای مرنجاب
این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست. لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل 

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه 

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله 

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 7 شنبه 04 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اگر به دنبال یک مقصد گردشگری زیبا جهت اقامت در آن هستید، ما به شما پیشنهاد می کنیم که حتما از شهرستان آران و بیدگل بازدید نمائید. این شهرستان با داشتن اماکن گردشگری زیبا و تاریخی، همه ساله مسافران زیادی از شهرها و کشورهای مختلف جذب می کند و درآمد زیبایی کسب می کند.
با این کار همچنین فرصت های شغلی زیادی برای جوانان آران و بیدگلی به وجود آمده است که این اتفاق فوق العاده ای است.

جاهای دیدنی آران و بیدگل 

شهرستان آران و بیدگل به علت وجود قدمت و پیشینه تاریخی که دارد یکی از مقاصد جذاب جهت مسافرت گردشگران به شمار می رود و هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر از اقصی نقاط جهان است. این شهرستان علاوه بر اماکن تاریخی ارزشمند و جذاب، دارای جذابیت های اقلیمی زیبا همچون کویر و دریاچه نمک است.

کویر مرنجاب 

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی 

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال 

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود.

گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.
کاروان سرای مرنجاب
این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست. لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل 

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه 

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله 

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 9 پنجشنبه 02 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک شهرستان بزرگ و وسیع می باشد که آثار و ابنیه تاریخی زیادی را در خود جای داده است. این شهرستان پرقدمت می باشد و تمدن آن به 2500 سال پیش باز می گردد. من یک شهروند آران و بیدگلی می باشم که تصمیم دارم به شما اماکن تاریخی و زیبای شهرستان آران و بیدگل را معرفی کنم؛ پس با من همراه باشید.

کویر مرنجاب

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.
لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی 

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال 

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود. گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند.
همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست. لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل 

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه 

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله 

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 8 چهارشنبه 01 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یک شهرستان بسیار پیشرفته و صنعتی در استان اصفهان می باشد که کارخانجات و شهرک های صنعتی در آن وجود دارند. این شهرستان همچنین مردمانی خون گرم و مهربان دارد که با افراد مسافر و توریست بسیار خوب برخورد می کنند.

مردمان این شهرستان به آداب و رسوم و اعتقادات خود بسیار پایبند هستند و این دیار مردمانی شهید پرور و ولایت دوست دارد که پایبند به آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

مردم آران بیدگل از لحاظ معنوی رتبه بسیار بالایی دارند به طوری که مراسم محرم را به بهترین نحو اجرا کرده و از دورانهای بسیار قدیم در شهرستان آران و بیدگل و آبادی های اطراف در روزهای نیمه اول ماه محرم آئین عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) و همچنین یاران با وفای ایشان در کربلا با رسم و رسومات برگزار میگردد.

در روزهای تاسوعا و عاشورا هیئات و تکیه ها هریک با روال مخصوص به خود عزاداریمی کنند . در این روزها با استفاده از دیگهای خاصی با اندازه بسیار بزرگ که معروف به دیگ شاه حسینی هستند انواع آش حلیم شیر برنج حلوا و و نوعی نان با عنوان نان عباسعلی پخته و بین عزاداران پخش می شود.

در روز عاشورا در ابوزید آباد و در روز یازدهم محرم در محله وشاد در شهر آران و بیدگل و در روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم محرم در نوش آباد مراسم تعزیه خوانی به صورتی بسیار عظیم و باشکوه اجرا می شود. اجرای این مراسم تعزیه خوانی با استفاده از چندین راس شتر و اسب اجرا می شود.

این تعزیه خوانی ها در میادین وسیع با مساحت های زیاد و گاها در شن زارهای اطراف شهرستان آران و بیدگل برگزار میگردد که این تعزیه خوانی هر ساله مسافران و تماشا کنندگان زیادی را از شهرهای دور و نزدیک به خود جذب می کند.

 منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 10 چهارشنبه 01 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

شهری که من در آن زندگی می کنم شهرستان آران و بیدگل نام دارد که دارای اقلیمی بسیار خشک و کم بارش می باشد. این امر باعث شده که چندهزار رشته قنات در آن کشف شود که البته برخی از آن ها در جنگ ها نابود گشته اند و این نشان از بیشتر بودن تعداد این آمار دارد.
با بررسی های صورت گرفته مورخین پی به حدود یکصد رشته قنات و قلعه در آران و بیدگل برده اند که گاها قدمت آنها به چندین هزار سال می رسد. از این قلعه ها که بیشتر آنها در روستاهای اطراف آران و بیدگل قرار گرفته اند می توان به قلعه سی زان واقع در روستای نوش آباد و یا قلعه مورچان واقع در روستای سفیدشهر نام برد.
مورخین در هنگام کشف و کنده کاری متوجه شدند بعضی از قنات ها از سطح زیرین بافت کنونی شهر عبور می نماید که این نشان از تغییرات شدید در طبقات بافت شهری است. متاسفانه باید به اطلاع برسانیم از حدود ۱۰۰ قنات و قلعه کشف شده در منطقه آران و بیدگل چیزی باقی نمانده و اکثر آنها تخریب شده یا در حال ویرانی هستند.
عوامل متعدی را برای علت این ویرانی ها می توان نام برد، گسترش بی سابقه شهرستان و خانه سازی های متعدد را می توان از جمله دلایل تخریب بافت تاریخی آران و بیدگل نام برد. اما یکی از مهم ترین دلایل این تخریب، رشد و تکثیر نامحدود کارخانجات و کارگاه های صنعتی به خصوص در اطراف آران و بیدگل می باشد. البته از آنجایی که شهرستان آران و بیدگل به یک شهرستان صنعتی به خصوص در زمینه کارخانجات فرش ماشینی تبدیل شده است، این اتفاق غیر عادی نیست.

منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

mr-arani بازدید : 6 دوشنبه 30 فروردین 1400 نظرات (0)

شهرستان آران و بیدگل یکی از شهرستان های استان اصفهان می باشد که من در آن زندگی می کنم. این شهرستان مردمانی بسیار خون گرم دارد که با این رفتار هر توریستی را به خود جذب می کنند و باعث می شوند که تا سال ها در ذهن گردشگران خاطراتی خوش، نقش ببندد.

شهرستان آران و بیدگل همچنین طی سال های متمادی به عنوان یک شهر صنعتی به شمار می رفته است که با تولید فرش های نفیس، صادرات عظیمی به خارج کشور داشته است؛ به طوری که می توان گفت نفیس ترین سوغاتی شهرستان آران و بیدگل قالیچه یا فرش دستبافت است که می توان در انواع طرح و نقش تهیه کرد.

شهرستان آران و بیدگل یک منطقه افتخار آفرین در زمینه وجود مشاهیر و نام آوران می باشد. من در جایی زندگی می کنم که هرروزه با افراد خردمندی آشنا می شوم و افتخار هم صحبتی با آن ها را دارم. خوب است بدانید که شهرستان آران و بیدگل از گذشته افراد حکیم و مفید زیادی به جامعه تحویل داده است. شاعرانی بزرگ و فیلسوفان و پزوهشگرانی ارزشمند و سرشناس از این شهرستان کویری سربرآورده اند که مایه فخر همه ایرانیان شده اند. در ادامه به تنها تعدادی از چهره های سرشناس شهرستان آران و بیدگل اشاره می کنیم.

سلیمان صباحی بیدگلی

سلیمان صباحی بیدگلی یکی از شعرای نامی قرن دوازدهم هجری و از اهالی شهرستان آران بوده که در نهضت ادبی و تجدید شیوه متقدمین، سهم فراوانی داشته است. از آثار مشهور او چهارده بند مرثیه‌ای است که به اقتضای محتشم کاشانی در شهادت حسین ابن علی علیه السلام سروده و بر همه ترکیب بندهای که بعد از محتشم ساخته‌اند مزیت دارد.

صباحی عمر چندان درازی نداشته به طوری که در حدود هفتاد سالگی دارفانی را وداع گفته است. مقبره این شاعر که در دوران زندیه می زیسته در بیدگل قرار دارد و توسط هیئت امنای مردمی مرمت شده و با گنبدی که یادآور معماری دوران زندیه است توسط مهندس مجید ستاری طراحی شده است. آقای رمضانعلی حیرانی یکی از عوامل اصلی بازسازی مقبره می باشد.

منور آرانی

منور آرانی، از زنان خوشنویس قرن ۱۴ هجری قمری می باشد او شعر می‌سرود و در شعر «حیا» تخلص داشت. در خوشنویسی، خط شکسته نستعلیق را به زیبایی می‌نگارید. منور آرایی مادر نظام وفا (شاعر معاصر) بود. منور آرانی هزار بیت سروده است که منقش به خط زیبای خودش است.

دکتر حسین عظیمی

دکترحسین عظیمی در سال ۱۳۲۷ شمسی در خانواده ای معمولی دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی خود را از ۵ سالگی در زادگاه خود شروع کرد. سیکل اول دبیرستان را در آران وسیکل دوم را در رشته ریاضی در شهرستان کاشان گذراند. پس از پایان تحصیلات متوسطه در رشته اقتصاد در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و فوق لیسانس خود را در رشته اقتصاد توسعه درهمان دانشگاه با رتبه ممتاز پشت سر گذاشت. ارتباط فرهنگی میان دانشگاه تهران و دانشگاه آکسفورد موجب شد تا ایشان به عنوان محصل برتر برای ادامه تحصیل در دانشگاه آکسفورد انگلیس بورسیه شود.

 

خوب است بدانید که شهرستان آران و بیدگل مناطق گردشگری بسیار زیادی دارد و تعدادی از آن ها مربوط به دوره قبل از اسلام می باشد. این بناهای تاریخی طی سال های متمادی مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفته اند تا به بهره برداری عموم برسد. شهرستان آران و بیدگل به علت وجود قدمت و پیشینه تاریخی که دارد یکی از مقاصد جذاب جهت مسافرت گردشگران به شمار می رود و هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر از اقصی نقاط جهان است. این شهرستان علاوه بر اماکن تاریخی ارزشمند و جذاب، دارای جذابیت های اقلیمی زیبا همچون کویر و دریاچه نمک است.

کویر مرنجاب

از زیبایی های کویر بکر شهرستان آران و بیدگل می توان به ریگ زار های مرتفع و دریاچه نمک که همچون الماس در میان شن زارها می درخشد نام برد. زیبایی دریاچه نمک را بلورهای نمک چند برابر می کند. در واقع گرمای شدیدی که خورشید تولید می کند باعث تبخیر تدریجی سطح آب و تشکیل بلور نمک می شود.

لازم به ذکر است که از قدیم الایام از این بلورهای نمک جهت استفاده روزانه برداشت می کرده اند. از گیاهان خاص و حیات وحش نادر موجود در کویر شهرستان آران و بیدگل نباید به سادگی گذشت زیرا این حیات وحش تنها مختص به این ناحیه بوده که متاسفانه بعضی از آنها در حال انقراض می باشند.

مجموعه تاریخی قاضی

این مجموعه فوق العاده شامل چندین امامزاده و آب انبار و بازارچه و مسجد و خانه تاریخی بوده که در نوع خود کم نظیر به شمار می رود و حکایت از تدبیر عاملان سازنده این مجموعه دارد. این مجموعه توریستی در دوران صفویه و زندیه و قاجاریه ساخته شده است. شکوه و جلال سر در شبستان ها و ایوان های بلند زبانزد خاص و عام است که وجود کتیبه های دست نویس این زیبایی ها را دو چندان کرده همگان را به حیرت واداشته است.

بقعه امام زاده محمد هلال

بارگاه شکوهمند امام زاده محمد هلال ابن علی با شبستان های شور انگیز از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود. صحن های بزرگ دلباز که قسمت داخلی آن با کاشی های معرق تزئین شده نقطه عطف این بقعه به شمار می رود. 

گنبدها و گلدسته های مرتفع زیبا که با کاشی های رنگی پوشیده شده اند، نشان از تلاش صنعتگران ایرانی دارند. همچنین این بقعه دارای گلزاری منسوب به شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی می باشد که عملکرد تاریخی این جاذبه توریستی را دو چندان کرده است.

کاروان سرای مرنجاب

این کاروان سرا در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد که اصلی ترین کاربرد آن استراحت و تامین آب مورد نیاز کاروانیان و محافظین این راه بوده است. این کاروان سرا در سال یک هزار و دوازده توسط شاه عباس اول صفوی ساخته شد. این سازه با استفاده از آجر ساخته شد و به منظور تامین آب اقامت کنندگان یک قنات حفر گردید که هنوز هم پابرجاست.

 

لازم به ذکر است که این کاروان سرا نقش اصلی خود را از زمان قاجاریه از دست داد و از رونق افتاد، زیرا در زمان قاجاریه پایتخت ایران تهران بود و بالتبع راه های مواصلاتی جدیدی هم بین قم و کاشان و تهران برقرار شد. اما با همه این اوصاف هنوز هم این کاروان سرا به عنوان جاذبه توریستی به شمار می رود و جذابیت های خاص خود را دارد.

محوطه باستانی ویگل

این محوطه باستانی که در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد دارای آثار جذابی از دوره های تاریخی متفاوت همچون: ساسانی، صدر اسلام، و قرون میانه اسلامی تا اوایل دوره سلجوقی است. امروزه بیشتر این اثر تاریخی در زیر شن زار ها و ریگ ها مستتر شده است اما علاقمندان و فرهنگ دوستان به این محوطه باستانی علاقه خاصی داشته و در پی کشف ابعد تازه ای از این بنا هستند.

قلعه امام زاده بی بی سکینه خاتون سفیدشهر

این مقبره مربوط به بی بی سکینه خاتون از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان می باشد که می توان گفت قدمتی برابر با هفتصد و پنجاه تا هشتصد سال دارد و با شماره یک هزار و بیست و هشت در فهرست آثار ملی قرار دارد. از زیبایی های این بقعه می توان به کاشی کاری بی همتای آن اشاره کرد که البته قابل ذکر است که این بقعه در طول تاریخ تغییراتی کرده است که می توان به مسجدی که کنار آن ساخته شده اشاره کرد.

مجموعه تاریخی خواجه

مسجد و آب انبار و حمام و پر قدمت که یک قنات هم از میان آن میگذرد و موسوم به موقوفه خواجه میباشد از جاذبه های دیدنی شهرستان آران و بیدگل به شمار می رود.

بقعه مبارکه امامزاده عبدالله

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و شبستان زیبا به همراه کاشی کاری و سقف سنتی این بقعه را به یکی از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل تبدیل کرده است. صحن مستطیل شکل که اطراف آن با طرحهای معماری مزین شده است همراه با حسینیه و میدان تعزیه خوانی مجموعه ای زیبا و دیدنی برای این شهرستان به وجود آورده است.

 

بقعه امامزاده محمد

گنبد کاشیکاری هرمی شکل و ساختمان چهارضلعی آن از سازه های زیبای دوره صفویه است.تزئینات معماری و درب جنوبی کهن آن همراه با صحن دل انگیز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شهرستان آران و بیدگل است . گلزار شهدای نوش آباد در مجاورت این بقعه جذابیت فرهنگی این سازه را دوچندان کرده است.

قلعه سی زان

این قلعه بزرگ خشت و گلی که در حاشیه شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته مربوط به دوران های قبل از صفویه است. باروی رفیع و وجود چندین سازه اعم از برج ها در اطراف آن نشان دهنده مهم بودن این قلعه در ادوار گذشته است.که البته شهرداری نوش آباد قصد دارد به مرمت این قلعه بپردازد.

 منبع: پایگاه خبرگزاری نسل فردای آران و بیدگل

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 40
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 32
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 53
  • بازدید ماه : 135
  • بازدید سال : 442
  • بازدید کلی : 1,443